Andere apparatuur aangeschaft

January 08, 2020 Erwin Maassen van den Brink Blog , , , , , 0 comments

Ik heb de afgelopen maanden andere apparatuur aangeschaft. Niet in de zin van camera of lens maar in dit geval de rugzakken en het statief.

Kortom ik heb wat andere apparatuur aangeschaft.

 

In het verleden ging ik op pad met de Lowepro Photo Trekker of Think Tank Streetwalker HD rugzak. Al naar gelang wat ik mee wilde nemen koos ik de daarbij behorende rugzak. Als de 500mm lens mee moest dan past deze alleen in de grote Lowepro rugzak. Voor landschap fotografie had ik over het algemeen genoeg aan de Think Tank rugzak.
Een nadeel van beide rugzakken vond ik de toegang. Allebei toegankelijk vanaf de voorkant. Als je iets uit de rugzak wilde halen was je op zoek naar een schone ondergrond omdat je de rugzak daar neer wilde leggen zonder dat zand of vocht aan de achterkant ging zitten. Niets is zo vervelend om daarna met natte banden je weg te moeten vervolgen.

Een ware zoektocht naar de beste rugzak was begonnen. Geloof me, de ultieme rugzak is er niet.

Mindshift Backlight18L

Als vervanger van de Think Tank heb ik gekozen voor de Mindshift Backlight 18L. Deze keuze was vrij snel gemaakt. De kwaliteit van Think Tank met het gemak van de toegang via de achterzijde. Dit is een mooie compacte rugzak, waarbij de kwaliteit vergelijkbaar is met Think Tank. Kan ook haast niet anders, want Mindshift wordt gemaakt door Think Tank. In deze rugzak past niet alleen de benodigde apparatuur, maar ook mijn 13″laptop kan ik hierin meenemen. Dus ook als ik een weekendje we ben voor landschapsfotografie, dan past toch nog alles in deze 18 liter rugzak.

 

Shimoda Explore 30L

Als vervanger van de Lowepro Photo Trekker heb ik de veel lichtere Shimoda Explore 30L uitgekozen. Deze keuze voor deze Shimoda rugzak duurde wat langer. Uitgangspunt was ook hier dat ik de apparatuur vanaf de achterzijde wilde benaderen. De voorkant van de rugzak leg je dus op de grond en de achterkant waar ook de banden zitten blijft schoon en droog. Je ontkomt echter niet aan het feit dat dit een wat duurder concept is. Begrijp me goed, het is gewoon een luxe probleem.

Ik heb diverse merken uitvoerig via internet bekeken. Mindshift, F-Stop, Peak Design maar dus ook Shimoda. Verder moest de rugzak voldoen aan de afmetingen zodat ik geen probleem zou krijgen als ik met het vliegtuig ergens heen zou willen gaan. De tas wil ik als handbagage bij me houden. Bij Cameratools in Apeldoorn (wat nu CameraNU als naam heeft) hebben ze dit merk en op een gegeven moment ben ik daar naar toe gegaan en heb de rugzak mogen uitproberen. Deze Shimoda voldoet veel eisen die ik mezelf gesteld had. Ruim, licht, geldige afmetingen maar ook vooral een goed draagcomfort. Nogmaals de ultieme rugzak is er niet, maar deze komt wel heel dichtbij. En hij lijkt helemaal niet groot qua afmetingen, maar je kan veel meenemen. Je kan je er behoorlijk aan vertillen.

Op Youtube kun je bijvoorbeeld van Mark Denney een vergelijking van een aantal rugzakken bekijken. Hij, maar ook bijvoorbeeld Nick Page is zeer tevreden over de rugzak.

 

Shimoda Boys - Andy & John

Begin november ben ik samen met mijn twee fotomaatjes naar het Speulderbos geweest.
Samen met John en Andy op pad is altijd een plezierig uitje. Zo zijn we o.a naar Polen, IJsland maar ook dichter bij huis op Texel geweest.

In dit geval was het dus een bezoek aan het Speulderbos en dit was dan ook voornamelijk om de rugzak uit te testen. Voor deze gelegenheid had ik aardig wat apparatuur meegenomen ook al wist ik dat ik dit die dag niet zou gaan gebruiken. De weken daarvoor heb ik beide heren ook kunnen overtuigen van de kwaliteit van Shimoda en zij hadden deze rugzak ook gekocht.

Na afloop van de dag waren we allemaal nog meer overtuigd van het draagcomfort en hoeveelheid spullen die je met gemak mee kan sjouwen. We hebben een kilometer of 7 rond geslenterd en eenmaal weer bij de auto aangekomen had ik in ieder geval geen last van mijn schouders. De tas zelf was ik vergeten te wegen, maar ik schat dat ik zo’n 11kg op mijn rug aan het dragen was.

Hiernaast op de foto zie je de twee heren met hun Shimoda rugzak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leofoto LS-324C en LH-40 balhoofd

En onlangs heb ik mijn statief ook vervangen door de Leofoto LS-324C + LH-40 balhoofd. Niet omdat ik ontevreden was over mij Feisol statief. Integendeel, maar hij was eigenlijk net iets te groot om hem makkelijk mee te nemen. Leofoto is misschien een merk wat niet zo bekend is, maar de kwaliteit is enorm goed. Deze carbon uitvoering bestaat bijvoorbeeld uit 10 lagen! En hi jis kleiner en dus makkelijk mee te nemen.

 

 

 

About the Author