Muziek pareltjes tijdens het bewerken van foto’s

December 29, 2019 Erwin Maassen van den Brink Blog , , 0 comments

Tijdens het bekijken en bewerken van mijn gemaakte foto’s luister ik graag naar muziek. En dan de muziek pareltjes.
Mijn voorliefde qua bands zijn Pink Floyd, Genesis, Radiohead en Depeche Mode. Volgens Spotify draai ik trouwens ook veel Mike Oldfield, Dido, Drake, Gorillaz, David Byrne en Steve Hackett. Van Nederlandse bodem zijn het Nona, Gruppo Sportivo, Mo, Earth & Fire, De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat en Wende Snijders. Kortom ik denk dat ik een brede ‘smaak’ heb wat muziek betreft.

Af en toe komen er totaal andere stukken voorbij zoals bijvoorbeeld de muziekcomposities van Philip Glass, Hans Zimmer of Steve Reich. Ik ga dan direct op Youtube zoeken of er ergens een live concert te bekijken is. Een van de mooiste uitvoeringen van Music for 18 Musicians is ongetwijfeld gespeeld: Lowlands 2013 – Steve Reich & Ensemble Concert
Gespeeld door het Nationaal Jeugd Orkest. De 76-jarige grootmeester van het genre, ‘minimal music’, schoof van achter het mengpaneel zelf zijn muziek. Ook dat leverde kippenvelmomenten op.

Steve Reich  Lowlands 2013 - Steve Reich

Fotografie en muziek zijn nauw met elkaar verbonden. Zie enkele vooorbeelden:
– Foto’s van Anton Corbijn zijn verbonden aan U2. Maar ook voor Depeche Mode zijn enkele concerten door hem vorm gegeven.
– Steve Reich heeft een album ‘The Photographer’ gemaakt.
Robin de Puy heeft de video clip van Wende Snijders ‘Deze Gin‘ (aanrader) gemaakt.

About the Author